Geschiedenis

Gasim nv werd opgericht in 1991 na een splitsing van de bedrijfsterreinen en gebouwen op de Wiedauwkaai uit de firma Gandagas company nv. Gandagas werd opgericht door kolenhandelaar Gabriël Van Driessche die 1959 geloofde in de nieuwste energie nl. propaangas in flessen.

Vulcentrum Gandagas op de wiedauwkaai

Dochter Daisy Van Driessche nam als snel de zaak over met haar echtgenoot Wim Symons en samen professionaliseerde ze Gandagas. Er werd een vulcentrum voor flessen opgericht Gasbottling nv, waardoor de meest risicovolle activiteiten (vullen en stockage van gas) verhuisden van de Wiedauwkaai (gelegen naast een woongebied) naar de Haven van Gent.

In de loop van de jaren werden de omliggende terreinen en gebouwen van bedrijven of (zonevreemde) particulieren woonhuizen ook overgenomen door Gasim.

Hierdoor ontstond er een terrein van ongeveer 11.000 m² industriegrond dat slechts nog gedeeltelijk voor de activiteiten van Gandagas werd gebruikt.

Gasim I en II

Het hoofdkantoor bleef echter op de Wiedauwkaai en daar werd dan in 1997 het eerste project GASIM I gestart nl. de nieuwe burelen van Gandagas, snel gevolgd door de bouw van Gasim II.

Deze projecten hadden naast Gandagas nv, voor het eerst ook andere bedrijven als huurder. Daisy geloofde volluit in het concept van magazijnen tussen de 120 en 200m² voor KMO’s en zelfstandige ambachtsmannen aan een betaalbare prijs.

In 2005 namen de dochters Ingeborg en Christina Symons over van mama Daisy en Gandagas veranderde van naam naar Multigas nv na een overname van een gelijknamig vulcentrum in Tienen.

Door die overname werd ook Gasim uitgebreid met 10.000m² industriegrond in Tienen die volledig gebruikt wordt voor de verschillende activiteiten van het huidige Multigas nv.

Hoog tijd dus om een masterplan met groene visie te bedenken voor de ontwikkeling van de Gasim terreinen in Gent.

Het masterplan

GASIM groeide uit tot een bedrijf met momenteel 27 huurders. Verder lezen? Ontdek ons masterplan.

Bekijk het masterplan